top of page

Activiteiten in het Dorpshuis


Er zijn diverse (wekelijks of maandelijks) terugkerende activiteiten in het Dorpshuis.
Een uitsnede van een aantal activiteiten zijn op deze pagina uitgelicht.

Vanwege de beperkte parkeerplekken in de wijk vragen wij u om zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar het Dorpshuis te komen.
Dit geldt zeker voor de activiteiten in de avonduren.


Meer weten of zelf iets organiseren? Neem contact op met de sociaal beheerder
of houd de facebook pagina Dorpshuis Harmelen in de gaten.
Altijd in het Dorpshuis

Bibliotheek

De bibliotheek is open tijdens de openingstijden van het Dorpshuis. Voor meer informatie zie de website van de bibliotheek

Levensmiddelenkast

Voor wie het financieel lastig heeft is er de levensmiddelenweggeefkast. U kunt er producten meenemen die u kunt gebruiken bij het koken van een gezonde maaltijd.  Ook staan er verzorgingsproducten in. Mensen die levensmiddelen willen doneren kunnen dit afgeven bij de gastvrouwen - en heren van het Dorpshuis.

Menstruatie Uitgifte Punt

Het Dorpshuis is een uitgiftepunt voor menstruatieproducten. Er zijn verschillende soorten tampons en maandverband op voorraad. U hoeft zich niet te melden. De producten kunt u meenemen uit het damestoilet, de hal en de levensmiddelenkast.

 

Puzzelbieb

Puzzels van 200 tot 2000 stukjes kunt u gratis lenen in het Dorpshuis. Als u de puzzel heeft gemaakt ruilt u hem eenvoudig weer om voor een andere. Er is voor elk wat wils. 

Recyclebar

U kunt allerlei materiaal inleveren wat weer een nieuwe bestemming krijgt. Denk aan doppen, kroonkurken, bubbeltjesplastic, lege stiften, vreemd geld. Binnenkort de volledige lijst hier te vinden.

Dorpskeuken

Het Dorpshuis doet mee aan Warme Kamers en Heat and Eat. U bent welkom om u bij ons op te warmen zodat de verwarming thuis uit kan blijven. Lees de krant, maak een puzzel, of kom werken of studeren. U kunt een kopje koffie drinken maar als dat financieel niet haalbaar is kunt u een gebruik maken van een gedoneerde consumptie via Heat and Eat.

Maandag

Creatieve ontmoeting

Elke maandag van 10.00 tot 12.00u komt een groep creatievelingen naar het Dorpshuis om ieder met zijn/haar creatieve hobby bezig te zijn. Scrapbooken, diamond painting, knopen, haken en breien. 

Biljarten

Van 13 tot 17 uur kun je biljarten in de aula. De huur van het biljart is 1,50 euro per half uur. Keus en biljartballen hebben we in het Dorpshuis. Omdat het biljart verwarmd moet worden is het handig om van te voren naar het Dorpshuis te bellen als je wilt komen. 

0348-506823 of dorpshuisharmelen@gmail.com

Breiclub van de Zonnebloem

Elke eerste maandag van de maand is de breiclub van de Zonnebloem in het Dorpshuis. Van 14 tot 16 uur kun je lekker komen breien en haken voor het goede doel. 

Breed loket Harmelen

Bij het Breed Loket Harmelen kunt u terecht oor al uw vragen over welzijn, zorg, opvoeding, juridische vragen, geldzaken, wonen en duurzaamheid. Elke maandagochtend tussen 10 en 12 uur zijn er professionals
en vrijwilligers aanwezig met uiteenlopende kennis, die u graag te woord staan. Zij kunnen u direct helpen of wijzen de weg naar
passende ondersteuning of activiteiten. U hoeft geen afspraak te maken.

Dinsdag

Bridge

Elke dinsdag van 13.15 tot 16.30 uur kun je komen bridgen. Enige ervaring met bridge is wel nodig. Kom gerust een keer kijken of het iets voor je is.

Klepklub

Met een groep jongeren tussen 12 en 16 jaar leuke activiteiten doen. Elke 2e dinsdag van de maand van 19.15 tot 21.00 uur

BB06456B-FEA9-428A-B191-1F22399FB611_edited_edited.jpg
Woensdag

Ouder/Kind Café

Elke tweede woensdag van de maand van 10.00-11.30 zijn ouders en hun kindjes welkom bij het Ouder/Kind Café. Soms is er een thema en op andere dagen kletsen we over wat ons bezig houdt en delen we ervaringen. Koffie en Thee staat klaar en er is altijd voldoende te spelen voor de kinderen!

Bingo

Elke derde woensdag van de maand van 14.30 tot 16.00 uur spelen we bingo. Jong en oud is van harte welkom. Inloop vanaf 14.00 uur. We spelen 2 rondes. Een kaart kost 1 euro per ronde. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen. Aanmelden kan via het dorpshuis.

Fun2Sing

Elke woensdagavond van 20.30 tot 22.00 uur repeteert het gezellige dameskoor Fun2Sing in het Dorpshuis. Nieuwe leden zijn van harte welkom om een keer mee te repeteren.

0d792f48-bea8-4a17-9664-55dcee6ba8e0_edited.jpg
Donderdag

Creatief Café

Elke donderdag om 13.30 uur ben je welkom in ons Creatief Café. Onder het genot van koffie, thee, lekkers (eigen kosten) en gezelligheid van onze gastvrouwen, werk je aan je eigen creatieve projecten. Wel graag zelf ontwerp, idee en materialen mee!

Wandelgroep

Samen wandelen op je eigen tempo met voor wie dat wil een kopje koffie na afloop. Verzamelen voor het Dorpshuis om 9.30 uur. We wandelen een uurtje. Aanmelden niet nodig, kom rustig langs. 

Biljart

Elke donderdagmorgen geeft Jan Samson biljartles aan ieder die wil leren biljarten. Heeft u interesse in biljartles, dan kunt u zich aanmelden bij het Dorpshuis.

creatief cafe.jpg
Vrijdag

Eet je mee? 

Om de vrijdag om 17.30 uur kunt u voor € 7,95 twee gangen mee eten in de Dorpskeuken van het Dorpshuis. Er wordt met liefde en enthousiasme door verschillende inwoners voor buurtgenoten gekookt. Aanmelden is wel noodzakelijk: 0348-506823 of dorpshuisharmelen@gmail.com

Open koffie

Kom gezellig op de koffie, een praatje maken of een spelletje doen. Koffie en thee 1 euro tijdens de koffie-ochtend. 

Gespreksgroep

Elke 2e vrijdag van de maand praten we met elkaar over de dingen in het leven die ons raken. Ongedwongen, in vertrouwen, met telkens een ander thema. Inloop vanaf 10.00 uur, start om 10.30u tot uiterlijk 12.00 uur. Deze activiteit is gratis en wordt begeleidt door vrijwilligers Lucy en Clari.

  • 12  januari    thema  delen

  •  9   februari  thema  communicatie

  •  8   maart     thema nog in te vullen

  • 12  april        thema nog in te vullen

Suggesties voor onderwerpen voor de laatste twee data zijn samen met de deelnemers te maken.

Biljart

Van 10 tot 17 uur kun je biljarten in de aula. De huur van het biljart is 1,50 euro per half uur. Keus en biljartballen hebben we in het Dorpshuis. Omdat het biljart verwarmd moet worden is het handig om van te voren naar het Dorpshuis te bellen als je wilt komen. 

0348-506823 of dorpshuisharmelen@gmail.com

Filmcafé Harmelen

Elke maand voor 5 euro naar de film in je eigen buurt. Steeds een bijzondere film van wisselend genre. 

  • Facebook Social Icon
20191227_121152.jpg
Naast de bovengenoemde activiteiten worden er in het Dorpshuis ook andere activiteiten georganiseerd door bijvoorbeeld Buurtwerk, de Jeugdraad, Bibliotheek het Groene Hart, de Oranjevereniging, het Dorpsplatform,  Het SchilderLab, EHBO Haarrijn, het Dorpshuis zelf en andere partners. Meer weten of zelf iets organiseren? Neem contact op met de Buurtverbinder en houdt de facebook pagina Dorpshuis Harmelen in de gaten
bottom of page