In het Dorpshuis

In het Dorpshuis vind je verschillende partners zoals de Bibliotheek of de Dorpskeuken waar je terecht kunt voor een lekker kopje koffie en taart. Je kunt er advies en ondersteuning vinden op gebied van welzijn, participatie, activiteiten en jongerenwerk. Ook kun je er mee eten, mee lunchen, zingt er een vrouwenkoor, wordt er voorgelezen aan peuters en biedt het SchilderLaB schilder- en tekenlessen aan. De Dorpstuin is een fijne plek om even te ontspannen of juist de handen uit de mouwen te steken als je groene vingers of behoefte aan rust hebt.  
Bibliotheek Het Groene Hart

Bibliotheek Het Groene Hart heeft ruime openingstijden en neemt een centrale plek in in het Dorpshuis. Iedereen is er welkom om er te struinen, boeken te lezen en lenen. Maar er kan veel meer. Kom bijvoorbeeld naar de Bibliotheek om te studeren, werken, internetten of een lekker kopje koffie te drinken.

Voor ouderen organiseert de Bibliotheek digitale cursussen en voor jongeren de CoderDojo. Er is Wifi en er zijn vrij te gebruiken computerplekken.

Boeken zijn er natuurlijk ook volop, kasten vol. Met nieuwe boeken, thematafels, een fijne prentenboeken- hoek en diverse kranten en tijdschriften. Dus kom gezellig langs, lees, leer en ontwikkel. 

Informatie, advies en ondersteuning dichtbij

Woerden Wijzer is vaak te vinden in het het Dorpshuis Harmelen en onderstreept het belang van een aantrekkelijke plek middenin de wijk, waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en iets voor elkaar kunnen betekenen. 

Elke dinsdag van 10.00-12.00 is Eva Berkeley (Welzijnscoach) in het Dorpshuis aanwezig. Bij haar kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg, welzijn, participatie en WMO. Daarnaast kunt u op afspraak in gesprek met de gebiedsambtenaren van de gemeente Woerden

brownie.jpg
De Dorpskeuken

De Dorpskeuken is plek in de buurt waar u zich welkom voelt. U kunt er binnenlopen voor een (h)eerlijke kop koffie of thee met gebak, of een vers gemaakte soep of tosti. Om de vrijdag kunt u van een twee gangen diner genieten samen met buurtbewoners. Met ingang van maart starten we eenzelfde (wekelijks) initiatief voor de lunch. Lees hier meer informatie. 

 

De Dorpskeuken verzorgt ook uw koffie, thee, lekkernijen en lunch tijdens uw vergaderingen, cursussen of andere bijeenkomsten en  andere initiatieven in het Dorpshuis. De Dorpskeuken werkt zoveel mogelijk met streekproducten en de zelf gekweekte groeten en kruiden uit de Dorpstuin. 

Buurtwerk en Jongerenwerk

De jongerenwerkers van Buurtwerk Harmelen zijn op straat, in het Dorpshuis, online en zoeken jongeren actief op. Ingmar Elias en Yusuf Can zijn de contactpersonen voor Harmelen. Om de week is Inger van Dijk samen met Buurtverbinder Corinna Mitrovitch op dinsdagmiddag in Het Dorpshuis met de jeugdraad, een groep enthousiaste tieners die leuke activiteiten organiseren voor andere tieners in Harmelen. 

 

Wil je ook leuke activiteiten in Harmelen organiseren (denk aan een filmavond of gametoernooi) of loopt je ergens tegenaan (school, werk, thuissituatie enz.), dan kun je Ingmar, Inger of Corinna altijd even bellen of appen. Zij staan altijd klaar voor een gesprek. 

 

Ingmar Elias: 06-20796202 / ingmar.elias@buurtwerk.nl 

Corinna Mitrovitch: 06-14326526 / corinna.mitrovitch@buurtwerk.nl

insectenhotel.jpg
bloemenmeisje klein.jpg
Het SchilderLab

Bij het SchilderLab leer je schilderen en tekenen volgens klassieke technieken die al eeuwenlang meegaan. Niet in een opleiding die jaren duurt, maar in de vorm van cursussen waarmee je zelf de intensiteit bepaalt. Duik een paar weken in een thema of doe het hele cursusjaar mee. 

De schilderlessen zijn op dinsdagavond, woensdagochtend, woensdagmiddag en vrijdagochtend. Op zaterdagochtend is er tekenles. Kijk op de site www.hetschilderlab.nl voor meer info of loop een keertje binnen. Het SchilderLaB zit in Studio Techniek op de begane grond.